Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

WBSO 2018: wees op tijd met uw aanvraag

Wilt en kunt u vanaf 1 januari 2018 gebruikmaken van de WBSO, dien dan uw online-aanvraag uiterlijk 30 november aanstaande in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

WBSO

De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een van de belangrijkste fiscale stimuleringsregelingen voor innovatie. Hiermee kunnen bedrijven hun loonkosten voor Speur & Ontwikkelingswerk (S&O) en andere S&O-gerelateerde kosten en uitgaven verlagen. Bedrijven dragen hierdoor minder loonheffing (S&O-afdrachtvermindering) af en de innovatieve zelfstandig ondernemer krijgt een vaste aftrek (S&O-aftrek).

Wat levert het op?

De S&O-afdrachtvermindering bedraagt in 2017 32% van de totaal gemaakte S&O-(loon)kosten en uitgaven voor zover deze niet meer bedragen dan € 350.000, en 16% over het meerdere. De S&O-aftrek voor de zelfstandig ondernemer die minimaal 500 S&O-uren per jaar maakt, bedraagt in 2017 € 12.522. Voor startende werkgevers en ondernemers is het voordeel zelfs nog iets meer.

In 2018 gaan de voordeelpercentages van 32% en 16% waarschijnlijk omlaag naar respectievelijk 31% en 14%. Deze maand worden de definitieve WBSO-voordeelpercentages en schijflengte voor 2018 vastgesteld. Dan is ook de S&O-aftrek van 2018 voor de zelfstandig ondernemer bekend.

Tijdige aanvraag

Wilt u vanaf 1 januari 2018 voor uw werknemers gebruikmaken van de WBSO, dan kunt u uw aanvraag hiervoor bij RVO.nl indienen. Wacht daarmee niet te lang. De aanvraag kan tot uiterlijk 30 november 2017 worden ingediend. Bent u te laat, dan kunt u op 1 januari 2018 niet starten met de WBSO. Uw aanvraag moet namelijk minstens één volledige kalendermaand voor het begin van de aanvraagperiode worden ingediend.

Let op!

Bent u zelfstandig ondernemer, dan heeft u nog tot uiterlijk 1 januari 2018 de tijd om uw WBSO-aanvraag in te dienen voor uw innovatiewerkzaamheden die op die datum starten.

De WBSO-aanvraag voor 2018 kunt u alleen nog online indienen. Het is niet meer mogelijk om de WBSO via het offline aanvraagprogramma aan te vragen. Wel kunt u een deel van uw aanvraag offline voorbereiden. Op RVO.nl vindt u meer informatie over de aanvraagprocedure.

Tip:

Meer informatie over de WBSO is ook te vinden in de  Handleiding WBSO 2018 van RVO.nl. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info