Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

19 september 2016 / Aftrek voor scholingsuitgaven verdwijnt per 2018

Het kabinet is (conform een recente wetsvoorstel van minister Bussemaker van Onderwijs) voornemens om de aftrek van scholingsuitgaven per 2018 af te schaffen. De aftrek wordt dan vervangen door een nieuwe regeling in de form van scholingsvouchers. Momenteel kunt u, onder bepaalde voorwaarden, een aftrekpost in uw aangifte inkomstenbelasting opnemen. Dit kan een voor u aanzienlijke belastingbesparing opleveren.

De opbrengst door het verdwijnen van de aftrekpost (+/- € 90.8 miljoen euro) wordt gebruikt voor het uitgeven van scholingsvouchers. Scholingsvouchers is een subsidie voor mensen die uit zichzelf minder snel geneigd zijn scholing te volgen, maar waarvan het maatschappelijk belang van scholingsdeelname groot is. het doel van de regeling is om werkenden in kwetsbare beroepen of sectoren (maar ook hoger opgeleiden indien bijscholing hen ondersteunt bij het maken van een transitie uit een kwetsbaar beroep of sector) te stimuleren zich bij te scholen zodat zij goed inzetbaar blijven en zo nodig van sector of beroep kunnen wisselen. Meer informatie kunt u hier lezen.

Conclusie

Wilt u binnenkort een studie gaan volgen? Dan kan het verstandig zijn op dit vóór het jaar 2018 te regelen. Hierdoor heeft u nog recht op de aftrek voor scholingsuitgaven. Mocht u in de WW zitten, en een studie willen doen om meer kans te maken op een baan, dan is het verstandig om te kijken of u in aanmerking komt voor een scholingsvoucher.

Bijlage:

Voor vragen kunt u altijd contact met ons kantoor opnemen.

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info