Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Hoeveel mag een student bijverdienen?

In de zomermaanden zijn studenten vaak op zoek naar een extra bijverdienste. Soms mogen ze echter maar een bepaald bedrag bijverdienen, anders heeft het vervelende gevolgen. Het verschil zit hem onder meer in de studiefinanciering oude stelsel en die onder het nieuwe stelsel.

Studiefinanciering oude stelsel?

Teveel bijverdienen kan gevolgen hebben voor studenten in het MBO en voor studenten in het HBO en WO die vallen onder het oude stelsel van studiefinanciering. Zij mogen maximaal € 14.456 per jaar bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor hun studiefinanciering. Dit bedrag betreft het verzamelinkomen, dat in de meeste gevallen gelijk is aan het belastbaar loon.

Studiefinanciering nieuwe stelsel

Studenten in het HBO en WO die onder het nieuwe stelsel van studiefinanciering vallen, mogen onbeperkt bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor hun studiefinanciering.

Wat is het gevolg?

Wie dus onder het oude stelsel valt en meer bijverdient dan het maximum, wordt voor het meerdere gekort op zijn studiefinanciering. Wat je meer verdient, moet je terug betalen. Dit is nooit meer dan de basisbeurs, aanvullende beurs en studentenreisproduct bij elkaar opgeteld. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info