Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Check bijtelling aangifte 0%-emissie auto uit 2013

Heeft u als ondernemer een volledig elektrische auto uit 2013? En heeft u voor 11 april van dit jaar de aangifte inkomstenbelasting 2018 met behulp van het aangifteprogramma van de Belastingdienst ingediend? Dan is er wellicht een verkeerde bijtelling voor de volledig elektrische auto toegepast. Dit meldt de Belastingdienst.

Auto uit 2013

De fout betreft volledig elektrische auto’s, de zogenaamde 0%-emissie auto’s, die in 2013 op kenteken zijn gezet en die zowel zakelijk als privé worden gereden. Vanwege de verkeerde bijtelling wordt geadviseerd opnieuw aangifte te doen. De fout zou inmiddels zijn hersteld.

Let op!

De bijtelling is alleen van toepassing als de auto in een jaar meer dan 500 kilometer privé wordt gebruikt. Alleen dan kan de fout zich dus hebben voorgedaan.

Fout onduidelijk

De Belastingdienst heeft niet bekendgemaakt wat er fout is gegaan. Volledig elektrische auto’s die in 2013 op kenteken zijn gezet, kregen toen een bijtelling van 0% voor een periode van vijf jaar. Die bijtelling is in de loop van 2018 dus gewijzigd in 7%, vanaf de maand na de 60ste maand waarop de auto op kenteken is gezet.

Let op!

Heeft u een 0%-emissie auto die in 2013 op kenteken is gezet, dan wordt geadviseerd opnieuw aangifte over 2018 te doen. 

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info