Soufinad Consultancy
“Uw betrouwbare partner in administratieve dienstverlening…”

Kan een eenmaal verstuurde IB-aangifte nog worden gecorrigeerd?

Je hebt de aangifte inkomstenbelasting naar de fiscus verzonden, maar komt er achter dat je iets bent vergeten op te nemen. Kan je de eerdere aangifte dan nog wijzigen? 

Ja, je kunt een eerder verstuurde aangifte inkomstenbelasting nog aanpassen. Dit doe je door de eerder ingevulde aangifte te corrigeren en opnieuw te versturen (let daarbij goed op de regels). De fiscus behandelt dan deze laatste aangepaste versie.

Let op: dit kan echter alleen als de al verstuurde aangifte nog niet heeft geleid tot een definitieve aanslag, én als de eerder verstuurde aangifte niet te laat is ingediend.

Als je de definitieve aanslag al hebt ontvangen, óf als je te laat was met versturen, dan rest je alleen nog de mogelijkheid om bezwaar te maken. Dit doe je door middel van een bezwaarschrift. Zo voldoe je aan alle voorwaarden.

Vergrijpboete

Als je opzettelijk onjuist of onvolledig aangifte doet, dan krijg je een zogenoemde vergrijpboete. Deze kan oplopen tot 100% over het alsnog verschuldigde bedrag.

Andere interpretatie fiscale regels

Je kunt de fiscale regels ook anders interpreteren, waarbij je standpunt misschien onjuist, maar wel voor een rechter bepleitbaar is. In deze gevallen krijg je geen boete, ook niet als de inspecteur niet met de aangifte akkoord gaat.

Hulp nodig?

Wilt je meer weten en heb je hulp nodig bij het aanpassen van de aangifte?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord.   

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info